top of page

Kuinka pitää motivaatio yllä silloinkin kun tuloksia ei näy?

Updated: Jul 15


Yleinen sanonta: "Roomaa ei rakennettu päivässä." Tämä lause kuvaa täydellisesti elämäntapamuutoksen matkaa. Se on prosessi, joka vaatii kärsivällisyyttä, sitkeyttä ja ennen kaikkea motivaatiota. Mutta mitä tapahtuu, kun et näe odottamiasi tuloksia? Miten pysyt motivoituneena?


Motivaation Voima Elämäntapamuutoksessa


Motivaatio on ajuri kaiken merkittävän elämäntapamuutoksen takana. Se on kipinä, joka sytyttää päättäväisyyden tulen ja pitää sen palamassa, vaikka meno olisi kuinka kovaa. Mutta motivaatio ei ole jatkuvaa; se velloo ja virtaa, ja joskus tuntuu siltä, että se on kadonnut kokonaan. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että henkilöt, jotka säilyttivät korkean motivaation tason, pystyivät paremmin noudattamaan kuntoilurutiinejaan ja saavuttamaan tavoitteensa. Joten, miten pidät motivaation korkealla, erityisesti kun et näe haluamiasi tuloksia?


Prosessin Ymmärtäminen: Tulokset Eivät Tule Heti


Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, että tulokset eivät tule heti. Keho tarvitsee aikaa sopeutua uusiin rutiineihin ja tapoihin. Se on hidas prosessi, ja joskus muutokset ovat niin hienovaraisia, että ne ovat vaikeasti havaittavissa. Mutta se ei tarkoita, etteivätkö ne olisi tapahtumassa. American Council on Exercise -järjestön raportin mukaan uudesta liikuntarutiinista näkyviä muutoksia kehossa voi kestää neljästä kahdeksaan viikkoon. Joten, jos tunnet itsesi lannistuneeksi, koska et näe tuloksia, muista: kärsivällisyys on avain.

Strategioita Motivaation Ylläpitämiseen


Joten, miten pysyt motivoituneena, kun tuloksia ei näy? Tässä muutama strategia:


  1. Aseta realistisia tavoitteita: Sen sijaan, että keskittyisit lopputulokseen, aseta pienempiä, saavutettavissa olevia tavoitteita matkan varrelle. Tämä voi auttaa pitämään motivaation korkealla ja pitämään tavoitteen saavuttamista vähemmän ylivoimaisena tehtävänä.

  2. Juhli pieniä voittoja: Onnistuitko tekemään ylimääräisen toiston treenissäsi? Tai vastustamaan myöhäisillan napostelua? Juhli sitä! Nämä pienet voitot ovat merkkejä edistymisestä.

  3. Hanki tukiverkko: Olipa kyseessä sitten treenikaveri, kuntoiluryhmä tai treeni-yhteisö, tukiverkoston olemassaolo voi tehdä suuren eron motivaation ylläpitämisessä.Muista, että elämäntapamuutos on maraton, ei pikajuoksu. Kyse on kestävien muutosten tekemisestä, joita voit ylläpitää pitkällä aikavälillä. Joten, vaikka et näkisi haluamiasi tuloksia juuri nyt, älä menetä toivoa. Jatka ponnisteluja, pysy motivoituneena ja muista: jokainen askel, jonka otat, on askel lähemmäksi tavoitettasi.
Seuraava Warrior Start - kurssi alkaa 2.4.2024!


Warrior Start -kurssi tarjoaa sinulle mahdollisuuden aloittaa matkasi terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi yksinkertaisesti ja tehokkaasti! Kurssilla opit perusteet terveellisestä ruokavaliosta, liikunnasta ja elämäntapamuutoksen tekemisestä.42 views0 comments

Comments


bottom of page