top of page

Voita Pelkosi Ja Aloita Matkasi Kohti Hyvinvointia!

Updated: Feb 15

Tietynlainen taika piilee usein yksinkertaisissa teoissa. TFW:n perustajan Martin Rooneyn ajatuksia herättävässä kirjoituksessa syvennytään siihen, miten voittaa mahdolliset pelot ja epäilykset, jotka liittyvät usein liikunnan aloittamiseen.


Vaikka pelkäämme yleisesti korkeuksia, käärmeitä tai hämähäkkejä, totuus on, että harvemmin kohtaamme näitä pelkoja päivittäisessä elämässämme. Kuitenkin aivomme, joilla on taipumus etsiä potentiaalisia uhkia, ovat mestareita uusien pelkojen luomisessa.


Tämä synnynnäinen kyky herättää pelkoa on jotakin, jonka näen käytännössä kuntokeskuksissa ympäri maailman.


Äskettäin pidetyssä uusien jäsenten esittelytilaisuudessa TFW-ohjelmaan odotin vietäväni tunnin esitellen ja selittäen ohjelmaa 25 uudelle tulokkaalle, vain tajutakseni päätehtäväni olevan liikuntaan liittyvien pelkojen hälventäminen.


Kuinka saavuin tähän lopputulokseen?


Pelko näkyi selvästi heidän kasvoiltaan.


Aloittelevan treenaajan tunnistaminen on helppoa. Kun uudet jäsenet astuivat rakennukseen, huomasin jännityksen piirtyvän selvästi heidän kasvoilleen.


Toisin kuin ensimmäistä kertaa elokuvateatteriin, ravintolaan tai ostoskeskukseen astuttaessa, nämä ihmiset olivat epäröiviä.

Surukseni huomasin tämän käyttäytymisen, tajusin, että nykyinen viesti liikunnasta, joka välitetään ihmisille, on liian "äärimmäinen", "hullu" ja "hardcore".


Ne ajat, jolloin ihmiset iloisesti hankkivat uudet lenkkarit, treenivaatteet ja liittyivät kuntosalille, ovat ohi. Nykyään ihmiset lykkäävät liikunnan aloittamista, etsivät tietoa verkosta vain pelästyäkseen ja hämmentyäkseen käsitteeseen "Paleo" ja pelätäkseen käsien repimistä irti "beast moodissa"


Liikunnan ei kuuluisi olla pelottavaa. Ja TFW:llä me todistamme sen. Istuminen sohvalla ja pikaruuan syöminen on pelottavaa. Painojen nostaminen treenatessa ei ole vaarallista. Liika energiansaanti yhdistettynä liikkumattomuuteen on vaarallista.

Juokseminen, hyppiminen ja hikoilu eivät lamauta sinua. Syöpä, diabetes ja sydänsairaudet lamauttavat sinut.Liikunta ei ole vihollinen. Lihavuus (joka voi olla kaikkien mainitsemieni muiden sairauksien aiheuttaja) on tässä vihollinen, ja haluan sinun pelkäävän sitä enemmän.


Illan mittaan, kun puhuin TFW systeemin odotuksista, näin pelon alkavan sulaa pois. Alun ahdistuneet irvistykset vaihtuivat optimistisiin hymyihin. Mutta minun oli pakko miettiä: "Miten käy kaikkien niiden, jotka eivät tulleet tänä iltana, koska olivat liian peloissaan? Entä miten käy niiden ihmisten ympäri maailman, jotka kävelevät kuntosalin ovelle, mutta eivät saa rohkeutta avata sitä ja astua sisään?"


Se oli hetki, jolloin tiesin, että minun täytyi kirjoittaa tämä toivoen, että ainakin yksi lukija saa voimaa aloittaa.


Illan kohokohta ei ollut minun esitykseni, vaan vaimoni ja toisen TFW-veteraanin, nimeltään Michaelin, jakamat tulokset TFW:n tuottamista tuloksista. Molemmat toimivat todistukseNA siitä, miten TFW-systeemi on auttanut heitä karistamaan kiloja, lisäämään lihaskasvua ja vähentämään terveysriskejä.


Kumpikin heistä jakoi salaisuuden onnistumiseen:

SINUN TÄYTYY ALOITTAA NYT!


Michael kertoi ryhmälle viettävänsä päivänsä työajossa ja oli lihonut yli 50 kiloa. Hän tiesi syövänsä vääränlaisia ruokia. Hän tiesi, että liikunta on tärkeää. Hän kuuli sen sekä lääkäriltään että lapsiltaan. Mutta mitään ei tapahtunut, ennen kuin hän sitoutui ja ALOITTI. Vaimoni jakoi samankaltaisia haasteita, ja pelkkä ALOITTAMINEN pyyhki pelon pois.


Pelkäätkö näitä asioita uuden asian aloittamisesta?


Pelko epäonnistumisesta

Pelko muutoksesta

Pelko loukkaantumisesta

Pelko hylätyksi tulemisesta

Pelko todellisuudesta


Jos olet peloissasi aloittaessasi mitään uutta, kuten uuden harrastuksen, uravalinnan, musiikin soittamisen tai jopa blogin kirjoittamisen, ALOITTAMINEN karkoittaa nämä pelot.Toiminta on taianomainen lääke pelkojasi vastaan, etkö tarvitse siihen reseptiä.

ALOITA NYT, etkä enää voi antaa ensimmäisen askeleen pidätellä sinua. ALOITA NYT, ja kutsumuksesI, taiteesi, intohimosi herää eloon. ALOITA NYT, ja potentiaalisi alkaa tulla esiin.


Ensimmäinen asia, jonka tein orientaatiossa, oli onnitella osallistujia heidän rohkeudestaan. Kun he katsoivat minua kysyvästi, muistutin heitä, että he olivat jo ottaneet rohkeimman askeleen: he OLIVAT PAIKALLA. Nyt haastan sinut.

Päästät irti peloistasi. Olipa kyse sitten kuntoilusta, perheestä, työstä tai intohimosta. Training For Warriors -ohjelmassamme kutsumme jäseniämme taistelijoiksi. Taistelija tarkoittaa myös rohkeutta ja rohkeus ei ole pelon puuttumista, vaan TOIMIMISTA siitä huolimatta.


Nyt on aika ALOITTAA !


Liity mukaan Warrior Start -kurssillemme, joka käynnistyy Tampereella 2.4.2024!


Warrior Start -kurssi tarjoaa sinulle mahdollisuuden aloittaa matkasi terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi yksinkertaisesti ja tehokkaasti. Kurssilla opit perusteet terveellisestä ruokavaliosta, liikunnasta ja elämäntapamuutoksen tekemisestä.
55 views0 comments

Comments


bottom of page